DJ Fuse
Huidige DJ
DJ Fuse
Huidig nummer
The Weeknd - Is There Someone Else?
4
Roboroads: Klik op play om direct mee te luisteren!
Programma tijd
17:00
18:00

Nieuws Overzicht

Brief aan de Habbo Community
1 week geleden

Het is al een tijdje geleden sinds zijn laatste update. De afgelopen maanden zijn er veel ontwikkelingen geweest binnen Habbo, zowel op het gebied van de game zelf als binnen het team. Om het kort te houden, sinds januari 2024 ben is Muumiopappa benoemd tot Product Director van Habbo. In deze rol ben is hij verantwoordelijk voor alle aspecten van Habbo. Hij is enorm enthousiast over deze kans en kijkt ernaar uit om Habbo weer naar zijn oude glorie te brengen, waar jullie allemaal zo van houden!

Na meer dan tien jaar werkzaam te zijn bij Sulake, is hij door verschillende rollen gegroeid. Hij begon als Business Intelligence Specialist, vervolgens werd hij Lead Game Designer voor Hotel Hideaway, en de afgelopen twee jaar is hij Product Director geweest voor Habbo NFTs, dat nu Habbo Collectibles heet. Men kent hem misschien als de "NFT man", en hoewel hij inderdaad een groot voorstander is van web3, is zijn focus als Product Director van Habbo niet om van Habbo een web3-game te maken. Zijn doel is om de Habbo-ervaring te verrijken met web3-elementen, maar hij ziet web3 eerder als een uitbreiding van Habbo's betrokkenheid, evenementen en activiteitenprogramma dan als een totale verandering van de game.

Hij wil Habbo leuker maken door meer activiteiten en spannende evenementen te organiseren. Het begon met het toevoegen van quests en seizoensvaluta - als spelers spelen en quests voltooien, verdienen ze seizoensvaluta waarmee ze seizoensgebonden items kunnen kopen in de in-game Shop. Er zullen meer van dit soort activiteiten worden toegevoegd, zodat spelers tijdens het spelen meer seizoensvaluta kunnen verdienen. Ook wil hij meer prestaties toevoegen om spelers leuke doelen te geven om te bereiken en meer dingen om te doen in de game. En soms zullen de beloningen voor quests gewone items zijn, niet alleen Collectibles.

In de afgelopen jaren zijn we geconfronteerd met de uitdaging van de Modern client. Zowel hijzelf als veel leden van de community zijn van mening dat de Modern client nog niet voldoende ontwikkeld is om als de belangrijkste optie voor Habbo te dienen. Daarom heeft het geen zin om deze als de standaardoptie te promoten bij de huidige community of bij terugkerende spelers. Een belangrijke taak voor hem is om de Habbo launcher te vereenvoudigen door slechts één hoofdoptie aan te bieden om Habbo te spelen, namelijk de Classic client. De optie voor de WebGL client op de startpagina van Habbo zal ook worden verwijderd. De Modern client zal als bètaversie van Habbo beschikbaar zijn in de launcher. De Classic client blijft de belangrijkste client van Habbo totdat hij tevreden is over de Modern client.


Zijn prioriteit zal voornamelijk liggen bij de Classic client. Dat betekent dat nieuwe functies en updates eerst daar zullen worden uitgebracht voordat ze naar de Modern client worden overgezet. Hoewel alle nieuwe functies uiteindelijk ook naar de Modern client worden gebracht, kan dit wat langer duren. De focus van de Modern client zal voornamelijk gericht zijn op het verbeteren van de prestaties en het algemene gebruikersgevoel, wat mogelijk maanden of zelfs jaren in beslag kan nemen. Om de mobiele ervaring te verbeteren, wordt een nieuwe, staand georiënteerde chatmodus geïntroduceerd voor de mobiele app, de Habbo Messenger. Ook zal hij doorgaan met het verbeteren van de gebruikersinterface in zowel de desktop- als de mobiele versies van de Modern client, om het gemak voor de gemeenschap te vergroten. Nadat hij volledig tevreden is met de Modern client, zal deze de belangrijkste client blijven voor Habbo X, en zal Habbo X de locatie blijven voor seizoensgebonden evenementen.

Nieuwe functies worden toegevoegd, zoals de Wired 2.0 functionaliteit en de Habbo Messenger, samen met andere kleinere functies. Ook krijgt de Marktplaats een belangrijke update. Hij blijft werken aan het toevoegen van functies die te maken hebben met Collectibles in Habbo. Zijn doel is om deze naadloos te laten passen in het spel. Hij werkt aan in-game ruilen, het gebruik van de Marktplaats en andere functies die nu beschikbaar zijn op de Collectibles website, zoals het openen van cadeauboxen en crafting. Dit stelt hem in staat om beloningsdozen in het spel te kunnen geven.

Ook de ontwikkeling van Collectibles-functies, zoals Kledingfabrieken, staat op zijn radar. Als men naar zijn langetermijnvisie kijkt, ziet men dat er al aanzienlijke vooruitgang is geboekt. Er staan nog meer opwindende Collectibles-gerelateerde functies op de planning, en hij heeft nauwlettend gekeken naar de feedback over waar de community het meest enthousiast over is.

Hij ziet het enorm zitten en is benieuwd wat de rest van het jaar nog brengt! 


Ben jij benieuwd aan de veranderingen die nog zullen komen? 

Emsie.
0 reacties
6x gelezen

Meer over de Auteur

Emsie.
Redacteur
39 geschreven artikelen